TT-Inrikes

Polisen utreder samband mellan Arbogabränder

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Räddningstjänst har fått rycka ut och släcka sju bränder i Arboga. Nu utreder man flera av händelserna som mordbrand. - Vad jag kan säga är att vi tittar på eventuella samband, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.(TT)

Under fredagen inträffade sju bränder i Arboga, och ingen av dem har någon självklart naturlig förklaring enligt polisen. Man jobbar därför enligt teorin om att de kan vara anlagda och att det kan finnas ett samband, vilket Aftonbladet rapporterade om först.

– Vi kan inte utesluta att de är anlagda och vi tittar på eventuella samband just nu. Det har öppnats en förundersökning med brottsrubriceringen mordbrand i de fyra första fallen, säger Daniel Wikdahl.

Den första branden startade klockan 6.55 på morgonen, då en klubbstuga brann ned till grunden. Klockan 13.06 upptäcktes nästa brand, i gräs och torrt virke som snabbt kunde släckas av räddningstjänsten. Inom loppet av två timmar inträffade sedan ytterligare fem bränder.

– Det här var ganska små bränder, men med tanke på hur det ser ut i markerna och att vi har träbebyggelse inne i Arboga så är spridningsrisken stor, säger Daniel Wikdahl.

Samtliga bränder ligger nära varandra geografiskt. Men polisen kan ännu inte dra några slutsatser om huruvida det rör sig om samma gärningsperson.

– Vi har inte kommit så långt i våra efterforskningar ännu. De tre sist upptäckta bränderna har ännu inte någon rubricering, säger Daniel Wikdahl.