TT-Inrikes

Polisen söker inkräktare på skola

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Polisen har fått larm om en hotfull knivbeväpnad man vid en skola i Solna norr om Stockholm. Elever och lärare ska ha låst in sig i klassrum, rapporterar Aftonbladet. Polisen bekräftar att ett larm kom strax före klockan tre om en obehörig person på en skola. Personen har inte hittats av polisens.(TT)

Polisen har fått larm om en hotfull knivbeväpnad man vid en skola i Solna norr om Stockholm. Elever och lärare ska ha låst in sig i klassrum, rapporterar Aftonbladet.

Polisen bekräftar att ett larm kom strax före klockan tre om en obehörig person på en skola. Personen har inte hittats av polisens.

– Vi fick samtal om att en obehörig person ska ha uppehållit sig vid eller i en skola i Råsunda. Vi är där med ett antal patruller och söker igenom området i samverkan med personalen. Vi har inte påträffat någon obehörig person och inte någon skadad, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Hon kan inte bekräfta uppgifterna om att mannen skulle ha haft en kniv.

– Jag tror att skolorna rent allmänt är lite vaksamma på obehöriga personer med tanke på vad som har hänt tidigare på andra ställen, säger hon.