TT-Inrikes

Ny överträdelse vid skjutfält i Boden

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Vid flera tillfällen under hösten har privatpersoner upptäckts på skjutfält mitt under övning och militären har varnat för att detta är livsfarligt. Nu har det hänt igen, i samband med artilleriskjutning på Bodens södra skjutfält, skriver SVT Norrbotten.(TT)

Vid flera tillfällen under hösten har privatpersoner upptäckts på skjutfält mitt under övning och militären har varnat för att detta är livsfarligt. Nu har det hänt igen, i samband med artilleriskjutning på Bodens södra skjutfält, skriver SVT Norrbotten.

– En bil med två personer kom in på riskområdet i samband med att vi hade en övning. Tursamt nog så hade ingen hunnit öppna eld, säger Sven-Åke Sigfridsson, chef för skjutfältsavdelningen vid Norrbottens regemente till SVT.

Händelsen är polisanmäld och Försvarsmakten ser mycket allvarligt på det inträffade.

I både augusti och september har liknande överträdelser skett, både i Boden och på andra platser i landet. Försvarsmakten tror det kan bero på att allmänheten är ovan vid den ökade aktiviteten vid landets övningsfält, som den nyligen återinförda värnplikten innebär.

– Vi tror ju inte att någon med flit tänker "vi struntar i avspärrningarna" utan att man helt enkelt inte tänker sig för, har Anna-Lena Hesse, informatör vid Bodens regemente, tidigare sagt till TT.