Annons
Nyheter

Matexpert: En rättfram och klassisk Nobelmeny

Den vegetariska förrätten sticker ut, men i övrigt domineras Nobelmiddagen av klassiska komponenter - på ett bra sätt, tycker matskribenten Lisa Förare Winbladh. - Vad ska man ha till lamm? Ja, det är gott med rosmarin, varför göra sig till? säger hon om varmrätten.(TT)
Publicerad 10 december 2017

Pressad och torkad jordärtskocka med tillbehör till förrätt anser Lisa Förare Winbladh vara en djärv komposition med tanke på hur lite proteiner rätten innehåller.

””

Huvudrättens lammsadel erbjuder inga revolutionerande smaker.

””
Annons

Förare Winbladh konstaterar att skillnaden är stor om man jämför med chefskocken vid de två föregående Nobelmiddagarna, Sayan Isaksson. Hon illustrerar med två litteraturpristagare:

””

Också desserten är enligt Förare Winbladh väldigt klassisk.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons