TT-Inrikes

Friande dom för mord i Svenljunga

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Efter det misstänkta rånmordet började mannen och hans hustru plötsligt spendera stora summor pengar. Mannen hade också haft kontakt med mordoffret, en man i 80-årsåldern, via sitt jobb inom hemtjänsten.(TT)

Efter det misstänkta rånmordet började mannen och hans hustru plötsligt spendera stora summor pengar. Mannen hade också haft kontakt med mordoffret, en man i 80-årsåldern, via sitt jobb inom hemtjänsten.

Borås tingsrätt konstaterar dock att det inte finns någon direkt teknisk bevisning och friar därför mannen från det uppmärksammade mordet i Svenljunga.

Mordoffret sågs sista gången i livet på våren 2014, när han tog ut en större summa pengar från banken. Först sommaren 2016 hittades hans kropp, i en soptunna och indränkt i cement, i samband med att ett ödetorp i Svenljunga kommun skulles städas ur.

Misstankarna föll snabbt på den nu friade mannen, som dock hela tiden har nekat till brott och även släpptes redan när rättegången avslutades i slutet av augusti. Han var samtidigt åtalad på flera andra punkter och döms för bedrägeri och barnpornografibrott, men slipper fängelse. Hans hustru, som var åtalad för häleri och penningtvättbrott, frias helt.