TT-Inrikes

Granat vid hus var ofarlig

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Ett bostadshus nära Frölunda torg i Göteborg utrymdes vid lunchtid sedan en privatperson hittat en handgranat, som befarades vara skarp. Men det visade sig vara en ofarlig övningshandgranat, och de boende som evakuerat kunde snart återvända till sina lägenheter, uppger polisen.(TT)

Ett bostadshus nära Frölunda torg i Göteborg utrymdes vid lunchtid sedan en privatperson hittat en handgranat, som befarades vara skarp. Men det visade sig vara en ofarlig övningshandgranat, och de boende som evakuerat kunde snart återvända till sina lägenheter, uppger polisen.

Övningsgranaten hittades av en privatperson. Enligt uppgift till polisen såg personen en väska, liggande i en container. Personen tog med väskan in i ett garage och öppnade den. I väskan fanns en granat, vilket fick personen att slå larm. Polisens bombskyddsgrupp kallades till platsen.

Ett annat bostadshus i Frölunda utrymdes natten till onsdagen, sedan ett misstänkt föremål hittats på en brinnande bil. Föremålet togs om hand av bombskyddsgruppen.