TT-Inrikes

Misstänkt farligt föremål förstört i Umeå

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Polisens bombexperter har förstört ett misstänkt farligt föremål som hittades på en buss i Umeå. Chauffören flyttade föremålet, stort som en blockflöjt, till en snöhög. Ett litet område spärrades av i väntan på polisens bombskydd, som på torsdagseftermiddagen kunde oskadliggöra föremålet.(TT)

Polisens bombexperter har förstört ett misstänkt farligt föremål som hittades på en buss i Umeå. Chauffören flyttade föremålet, stort som en blockflöjt, till en snöhög.

Ett litet område spärrades av i väntan på polisens bombskydd, som på torsdagseftermiddagen kunde oskadliggöra föremålet.

– Men jag vet inte om det var farligt eller inte. Avspärrningarna är hur som helst hävda, säger polisens presstalesperson Liv Fahlén till TT vid 18-tiden.

Avspärrningarna gjordes vid lokalbussarnas ändhållplats i stadsdelen Umedalen, och allmänheten uppmanades att hålla sig borta från platsen.

Busschauffören upptäckte föremålet på ett av bussens säten på torsdagsförmiddagen. Han beskrev det som "25-30 cm långt, ser ut som ett rör, är inlindat i någon form av tejp och har en stubin" för Västerbottens-Kuriren.