TT-Inrikes

Misstankar mot Arbogakvinnan skrivs av

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Flera misstankar mot en 42-årig kvinna, som bland annat är misstänkt för två uppmärksammade mord utanför Arboga, har skrivits av. Kvinnan har tidigare delgivits misstanke om åtta fall av stämpling till mord. Nu har åklagaren skrivit av fem av de fallen, skriver Expressen.(TT)

Flera misstankar mot en 42-årig kvinna, som bland annat är misstänkt för två uppmärksammade mord utanför Arboga, har skrivits av.

Kvinnan har tidigare delgivits misstanke om åtta fall av stämpling till mord. Nu har åklagaren skrivit av fem av de fallen, skriver Expressen.

På frågan om varför misstankarna skrivs av nu säger åklagaren Johan Fahlander till tidningen:

– Det är en form av åtgärd när man börjar summera bevisningen i olika avseenden och ser vad bevisningen kan och inte kan räcka till.

Den 42-åriga kvinnan är häktad misstänkt för mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma sommaren 2016 i en sommarstuga utanför Arboga.

Kvinnan är även häktad misstänkt för mordet på sin make. Han hittades död i vattnet i närheten av samma sommarstuga i augusti 2015. Hans död betraktades först som en olycka, men i augusti i fjol inleddes en förundersökning om mord. I november öppnades makens grav för en rättsmedicinsk undersökning av kroppen.