TT-Inrikes

Man skjuten av polis i Helsingborg

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man i 50-årsåldern har skjutits i benet av polis vid polishuset i Helsingborg. Händelsen inträffade strax efter klockan 22 på fredagskvällen. - Mannen observeras vid en personalingång och när en patrull konfronterar honom visar han sig vara knivbeväpnad.(TT)

En man i 50-årsåldern har skjutits i benet av polis vid polishuset i Helsingborg. Händelsen inträffade strax efter klockan 22 på fredagskvällen.

– Mannen observeras vid en personalingång och när en patrull konfronterar honom visar han sig vara knivbeväpnad. En hotfull situation uppstår, och patrullen tvingas skjuta, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt till TT.

Mannen skottskadades i benet och fördes till sjukhus med ambulans. Vägen intill polishuset spärrades av efter händelsen, och kriminaltekniker är beställda till platsen.

– Särskilda åklagarkammaren ska nu påbörja en utredning, vilket är rutin varje gång en polis tvingas avlossa sitt tjänstevapen, säger Fredrik Bratt.

Ingen polis skadades vid händelsen. Det är oklart exakt vilken typ av hotfull situation som utspelade sig mellan mannen och patrullen.