Annons
Nyheter

Livsmedelsverket granskar blodiga burgare

Saftiga och flotta "rare"- burgare. Trendigt och gott - men äter man en som inte tillagats rätt kan man bli riktigt sjuk. Därför inleds nu cirka 500 inspektioner runt om i landet, för att ta reda på hur köttet hanteras.(TT)
Publicerad 20 juni 2018
””

De senaste årens hamburgerboom har gjort blodiga burgare synonyma med "livsnjutare" och trendiga hak.

””

Äter man en understekt, rare eller medium-rare hamburgare som hanterats fel, kan man få i sig tarmbakterien Ehec. I värsta fall leder det till blodig diarré, njurskador och andra allvarliga skador.

””
Annons

De cirka 500 kontrollerna ska göras på restauranger som serverar rätter av ogenomstekt malet kött. Livsmedelsverket ska även kontrollera kötthanteringsanläggningar som levererar färdigmald färs eller färdiga hamburgare till restauranger.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons