TT-Inrikes

Kvinna åtalas för våldtäktsanklagelse

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En kvinna i 30-årsåldern åtalas för att falskeligen ha polisanmält en man för att ha våldtagit henne. Det misstänkta brottet rubriceras som falsk tillvitelse, något som kvinnan dömts för tidigare, rapporterar Västerbottens-Kuriren.(TT)

En kvinna i 30-årsåldern åtalas för att falskeligen ha polisanmält en man för att ha våldtagit henne. Det misstänkta brottet rubriceras som falsk tillvitelse, något som kvinnan dömts för tidigare, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Under 2016 och 2017 hörde kvinnan av sig till polisen och anmälde att hon blivit våldtagen. Vid ett tillfälle satt två män anhållna i tre dagar, misstänkta för våldtäkt. Tingsrätten dömde sedan kvinnan till skyddstillsyn.

Nu åtalas hon alltså för falsk tillvitelse ytterligare en gång.

– Jag kommer att begära att man inhämtar ett läkarutlåtande för att se om man kan misstänka en allvarlig psykisk störning, säger kammaråklagare Jonas Fjellström till tidningen och fortsätter:

– Lider hon inte av en allvarlig psykisk störning så talar mycket, speciellt eftersom hon återfallit i det här så nära inpå, för att fängelse bör väljas som påföljd. Att falskeligen anklaga någon för ett brott som våldtäkt är allvarligt.