TT-Inrikes

Kriminalvårdare knivattackerad i trapphus

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man attackerades i ett trapphus i Härnösand på lördagskvällen. Enligt Aftonbladet rör det sig om en person anställd vid Kriminalvården som ska ha överfallits med kniv av en okänd gärningsman i samband med att han var på väg till sitt arbete.(TT)

En man attackerades i ett trapphus i Härnösand på lördagskvällen. Enligt Aftonbladet rör det sig om en person anställd vid Kriminalvården som ska ha överfallits med kniv av en okänd gärningsman i samband med att han var på väg till sitt arbete.

Kriminalvården bekräftar att den utsatte är anställd och att attacken inträffat två dagar efter att personalen på Saltviksanstalten i Härnösand mottagit ett anonymt hot över telefon.

– Det stämmer att det inkom ett hot. Det var ett 30 sekunders samtal om att någon skulle plocka personal som kom ut från anstalten, säger Ulf Mossberg, pressekreterare på Kriminalvården, till tidningen.

Hotet ska inte ha varit särskilt riktat mot den skadade mannen. Han är förd till sjukhus och ännu har ingen misstänkt gripits, enligt polisen.

– Han vårdas just nu och är inte förhörd, säger Maria Jakobsson, polisens presskommunikatör i region Nord, till TT.

Polisen söker just nu med hundpatrull i anslutning till brottsplatsen.