TT-Inrikes

Polisen utreder Norrköpingsexplosion

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En kraftig explosion inträffade i Norrköping strax före halv ett på natten och orsakade materiella skador. Boende i området larmade polisen, som kallade in bombgruppen från Stockholm. - Det har varit en kraftigare smäll i ett område i Norrköping.(TT)

– Det har varit en kraftigare smäll i ett område i Norrköping. Ett antal fönsterrutor har krossats av smällen eller tryckvågen, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisregion Öst, till TT.

Smällen startade larm i flera fastigheter i området. Det är två byggnader som har skadats. Ett bageri har fått ett antal fönsterrutor krossade. Bombgruppen kallades in från Stockholm och undersökte platsen under natten.

– Vi har minskat ner avspärrningarna en hel del och nu är våra tekniker på plats och försöker göra en spårsäkring, säger Gunnarsson under morgonen.

Det var många som hörde den kraftiga smällen och larmade, men ingen som polisen har pratat med har sett någon misstänkt lämna platsen. Det är ännu oklart vad som har inträffat och ingen har gripits.

– Vi jobbar förutsättningslöst för att ta reda på vad det kan vara för någonting. Dels vad det är för typ av sprängämne, vad som orsakat det hela, dels försöker vi reda ut vad det kan vara som ligger till grund till det hela, säger Gunnarsson.

Det finns inga rapporter om personskador.

– Än så länge rubricerar vi det som allmänfarlig ödeläggelse, eftersom man gör det uppsåtligen så blir det initialt allmänfarlig ödeläggelse, säger han.