TT-Inrikes

Körde över sin fru - frias

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man som backade över sin fru hemma på garageuppfarten frias av Hudiksvalls tingsrätt - trots att han var kraftigt berusad när polisen kom till platsen. I september i fjol larmade en kvinna SOS om att hennes man kört över henne hemma på gården i Iggesund.(TT)

I september i fjol larmade en kvinna SOS om att hennes man kört över henne hemma på gården i Iggesund.

När polisen kom till platsen låg kvinnan på marken i svåra smärtor, sedan båda hjulparen kört över hennes höft. Mannen satt i bilens passagerarsäte. Det visade sig att han hade 1,95 promille alkohol i blodet, ungefär en timme efter det att kvinnan ringde larmsamtalet, skriver Hela Hälsingland.

Han åtalades för grovt rattfylleri men frias av tingsrätten.

Mannen nekar till att han kört i fyllan och hävdar att han druckit efter det att han råkat köra över sin fru. Han misstänktes även för grovt vållande till kroppsskada, men sedan kvinnan inte ville anmäla gick det inte till åtal.

Enligt analysresultatet kan inte mannen ha druckit så stora mängder alkohol under en timme för att uppnå en så hög promillehalt. Mannen hävdar att det kan ha dröjt lång tid från olyckan tills dess att SOS larmades. Påståendet kan inte motbevisas och det kan därför inte slås fast att mannen hade över 0,2 promille alkohol i blodet när han körde bilen, enligt tingsrätten.