TT-Inrikes

Kastade brandbomber mot polisbil - åtalas

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Under polisjakten kastade den 36-årige mannen molotovcocktails - brandbomber - och fotanglar framför polisbilen. Han kunde till slut gripas och i samband med en husrannsakan hos 36-åringen hittades stöldgods från räddningstjänsten i småländska Högsby, rapporterar P4 Kalmar.(TT)

Under polisjakten kastade den 36-årige mannen molotovcocktails - brandbomber - och fotanglar framför polisbilen. Han kunde till slut gripas och i samband med en husrannsakan hos 36-åringen hittades stöldgods från räddningstjänsten i småländska Högsby, rapporterar P4 Kalmar. Totalt hade arbetsverktyg av ett värde till 546 000 kronor stulits från räddningstjänsten i början av december i fjol, skriver Barometern.

Nu åtalas 36-åringen misstänkt för bland annat grov stöld och framkallande av fara för annan. Åtalet mot mannen innehåller 20 punkter, men han nekar till brott i nästan samtliga fall.

Han är även misstänkt för att avlossat tre skott mot en fastighet i Oskarshamn i juni, men enligt Barometern är åtalet ännu inte väckt för den händelsen.