TT-Inrikes

Insamling för skadad kvinna har gett 300 000

TT-Inrikes Artikeln publicerades

För elva år sedan blev en tonårsflicka i Lidköping svårt skadad på en idrottslektion när hon hamnade under en tung madrass. Nu har hennes vänner samlat in mer än 300 000 kronor för att bekosta specialistvård i Spanien, skriver Skövde Nyheter. Flickan fick svåra nackskador i olyckan.(TT)

För elva år sedan blev en tonårsflicka i Lidköping svårt skadad på en idrottslektion när hon hamnade under en tung madrass. Nu har hennes vänner samlat in mer än 300 000 kronor för att bekosta specialistvård i Spanien, skriver Skövde Nyheter.

Flickan fick svåra nackskador i olyckan. Nu är hon 26 år och har genomgått flera operationer, men blivit sämre med tiden. För snart två månader sedan lades hon in på sjukhus med svåra smärtor och förlamning på ena sidan av kroppen.

I Barcelona finns ett läkarteam med specialkunskap om denna typ av skador. Nu väntar 26-åringen på besked från Försäkringskassan om hon kan få ekonomiskt stöd för att åka dit med ambulansflyg och genomgå en ny operation.

Samtidigt har en insamling via Facebook fått in mer än 300 000 kronor på drygt en vecka. Om det skulle bli pengar över, kommer de att skänkas till Nackskadeförbundet.