TT-Inrikes

Göran Persson tror på M-ledd regering

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Förre statsministern Göran Persson (S) tror att Moderatledaren Ulf Kristersson får en ny chans att bilda regering och att den kommer att accepteras av riksdagen.(TT)

Förre statsministern Göran Persson (S) tror att Moderatledaren Ulf Kristersson får en ny chans att bilda regering och att den kommer att accepteras av riksdagen.

– Jag skulle gissa att det slutar med att det blir en regering som leds av Kristersson med Kristdemokraterna - tolereras av Sverigedemokrater och mittenpartier. Jag har trott det hela tiden, säger han i en intervju med Nerikes Allehanda.

Något nyval tror den förre S-ledaren däremot inte på. Den nuvarande parlamentariska krisen kan komma att fördjupas, men i slutänden kommer några partier att "vika ner sig" inför risken för ett nyval, säger han.

– Men det är klart... Annie Lööfs väldigt tydliga ställningstagande gör ju att hon kommer att få väldigt svårt att komma ur den här situationen. Och det är egentligen så att Centern själva kan utlysa nyvalet i praktiken. Vi får se, säger Persson till tidningen.