TT-Inrikes

Fyra unga dömda för kidnappning

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Fyra ungdomar har fällts för att ha kidnappat en 16-årig pojke i Västerhaninge söder om Stockholm, rapporterar flera medier. Det var i november i fjol som 16-åringen blev indragen i en bil av fyra personer. Han blev misshandlad och hans föräldrar tvingades att betala pengar för att pojken skulle släppas.(TT)

Fyra ungdomar har fällts för att ha kidnappat en 16-årig pojke i Västerhaninge söder om Stockholm, rapporterar flera medier.

Det var i november i fjol som 16-åringen blev indragen i en bil av fyra personer. Han blev misshandlad och hans föräldrar tvingades att betala pengar för att pojken skulle släppas.

Den äldste av de nu dömda, en 18-årig man, döms till fängelse i två år och två månader för bland annat människorov.

Två 17-åringar döms till ett års sluten ungdomsvård för människorov medan en 17-årig pojke döms till sluten ungdomsvård i två månader för grovt olaga tvång.

Några dagar innan pojken kidnappades hade två av de fyra som nu fällts rymt från ett ungdomshem i Fagersta. En av rymlingarna är tidigare dömd för att 2017 ha skjutit en vaktmästare i Malmö med flera skott. Offret överlevde med svåra skador.