TT-Inrikes

Frivilliga får pengar efter sommarens bränder

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Efter sommarens stora skogsbränder har de första ersättningarna till de som frivilligt ställde upp i släckningsarbetet betalats ut, rapporterar SVT Gävleborg. - Vi har fått in 180 ansökningar hittills, en del har fått ersättningen medan andra kommer att få den här månaden.(TT)

Efter sommarens stora skogsbränder har de första ersättningarna till de som frivilligt ställde upp i släckningsarbetet betalats ut, rapporterar SVT Gävleborg.

– Vi har fått in 180 ansökningar hittills, en del har fått ersättningen medan andra kommer att få den här månaden. Det kommer in ansökningar löpande hela tiden, säger Joel Isensköld vid Länsstyrelsen i Gävleborg, till SVT.

I juli fattade regeringen beslut om att MSB får 25 miljoner kronor för att ersätta organisationer och personer som ställde upp som frivilliga när bränderna rasade. Länsstyrelsen i Gävleborg, tillsammans med Ljusdals kommun, har uppdraget att fördela pengarna.

– Det är en av Sveriges största bränder i modern historia och vi hade nog inte klarat av att hantera en så här stor insats utan det stöd som vi har haft hos frivilliga, säger Isensköld.