TT-Inrikes

Flygkapare häktad - ville hämta sin katt

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En rysk före detta flygkapare dök upp vid bron på Lernacken utanför Malmö förra veckan. Orsaken? Han ville hämta hem sin katt, skriver Sydsvenskan. Men flygkaparen, som påbörjade sin brottsliga bana med att kapa flygplan i sitt hemland för många år sedan, har stött på patrull.(TT)

En rysk före detta flygkapare dök upp vid bron på Lernacken utanför Malmö förra veckan. Orsaken? Han ville hämta hem sin katt, skriver Sydsvenskan.

Men flygkaparen, som påbörjade sin brottsliga bana med att kapa flygplan i sitt hemland för många år sedan, har stött på patrull. Medan mannen nu sitter häktad i Malmö - i väntan på att han ska ställas inför rätta för brott mot utlänningslagen - är katten inhyst på katthotell i Borås.

Mannens älskade katt fastnade i Sverige för tre år sedan, då mannen åkte fast efter att ha bombhotat ett plan från St Petersburg till Helsingfors och fått det att gå ner på Arlanda.

Trots att mannen utvisats på livstid ville han nu hämta hem sin katt den 12 oktober. Planen sprack och nu har även 52-åringens försvarare Richard Schönmeyr engagerat sig i kattfrågan.

– På något sätt blev det en miss när han blev utvisad. Det rör sig om en skygg katt som är känslig för främmande människor, så vi måste hitta en lösning på det här, säger han till Sydsvenskan.