TT-Inrikes

Fyra till sjukhus efter skottlossning

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Flera personer har hittats skottskadade i Trelleborg. Fyra personer är förda till sjukhus och en femte får vård på plats. - Det var kaosartat, säger ett vittne till TT. Personerna, som alla är män, har hittats inom ett begränsat område i centrala delen av staden.(TT)

Personerna, som alla är män, har hittats inom ett begränsat område i centrala delen av staden.

– Vi har fått samtal om flera skott i de centrala delarna och när vi kommer dit hittar vi flera personer med skottskador. Det är mer än två skjutna, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesperson i region Syd.

Larmet kom klockan 22.30 och SOS Alarm skickade åtta ambulanser till platsen. Vid klockan 23.15 hade fyra personer förts med ambulans till sjukhus, tre till Skånes universitetssjukhus i Malmö och en till Lund. Skadeläget för dessa är oklart.

– Och sedan har man pratat om eventuellt en femte men den har vi inte fått bekräftelse på än. Vi har fortfarande en ambulans kvar, säger Ola Nilsson, lokal produktionsledare på SOS Alarm, vid 23.35.

Det rör sig inte om några ytterligare inblandade, enligt SOS.

TT har varit i kontakt med ett vittne som hörde minst sex smällar från sin lägenhet. Han säger att skottlossningen inträffade i ett grönområde vid Sankt Nicolai kyrka.

– Jag såg mycket folk i rörelse och flera personer springa runt där. Det var kaosartat. Strax därefter dök polisen upp, och ambulansen, säger vittnet.

Polisen har säkrat platsen och spärrat av ett område utomhus. Kriminaltekniker och vapenhundar är på väg.

– Vi har en stor polisinsats och jagar eventuella gärningsmän, säger Fredrik Bratt.