TT-Inrikes

Får inte förvara hunden i bilen

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En kvinna från Umeå får inte ha sin hund i en bur i bilen under arbetstid, enligt ett föreläggande från länsstyrelsen på den ort där hon nu arbetar. Om föreläggandet inte följs kommer hon att bli skyldig att betala 3 000 kronor per kontrolltillfälle, skriver Folkbladet.(TT)

En kvinna från Umeå får inte ha sin hund i en bur i bilen under arbetstid, enligt ett föreläggande från länsstyrelsen på den ort där hon nu arbetar.

Om föreläggandet inte följs kommer hon att bli skyldig att betala 3 000 kronor per kontrolltillfälle, skriver Folkbladet.

Kvinnan hade, enligt en anmälan till länsstyrelsen, hunden i en transportbur i sin personbil när hon arbetade. Hunden kunde sitta upp i buren, men inte ligga med utsträckta ben.

Kvinnan har uppgett att bilen varit försedd med utrustning så att klimatet för hunden alltid var bra. Anledningen till att hunden har fått tillbringa dagarna i bilen har varit att kvinnan blev tvungen att flytta snabbt och inte hunnit få plats på hunddagis.

Hunden rastades minst två gånger varje arbetspass på åtta timmar.

Enligt länsstyrelsen är det inte tillåtet att förvara hund i bur förutom under vissa omständigheter, exempelvis transport.