TT-Inrikes

Familj i frontalkrock med rattfyllerist

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Fyra personer ur en familj skadades när de frontalkrockade med en misstänkt berusad man på onsdagen. Olyckan inträffade vid Rydbäck i Helsingbors kommun vid lunchtid. I den ena bilen satt en man och en kvinna i 30-årsåldern samt två små barn, ett och fem år gamla.(TT)

Fyra personer ur en familj skadades när de frontalkrockade med en misstänkt berusad man på onsdagen. Olyckan inträffade vid Rydbäck i Helsingbors kommun vid lunchtid.

I den ena bilen satt en man och en kvinna i 30-årsåldern samt två små barn, ett och fem år gamla. I den andra satt en man 75-årsåldern.

Mannen körde bilen mycket vingligt och kom över på fel sida av vägen flera gånger, enligt polisen. Till slut krockade han med den mötande bilen med familjen i. Även en hund fanns med i bilen, men hur det gick för den är oklart.

– Samtliga personer skadades, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt.

Mannen blåste positivt och misstänks nu för rattfylleri såväl som grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Han vårdas också på sjukhus.

– Det blir förhör men jag har inte fått veta att han är formellt gripen, säger Bratt.

Kvinnan i familjen är allvarligt skadad medan barnen och mannen är lindrigt skadade, enligt en skaderapport från Region Skåne.