TT-Inrikes

Falska poliser tog sig in hos äldre man

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Två män som påstod sig vara kriminalpoliser tog sig under fredagskvällen in hos en äldre man söder om Norra Bro i Örebro kommun. En av männen visade upp någon bricka där det stod "Örebro polis". De sade att de ville titta på sovrum och fönster i huset.(TT)

Två män som påstod sig vara kriminalpoliser tog sig under fredagskvällen in hos en äldre man söder om Norra Bro i Örebro kommun.

En av männen visade upp någon bricka där det stod "Örebro polis". De sade att de ville titta på sovrum och fönster i huset. Enligt polisen är det uppenbart att männen försökte lura till sig något av mannen.

– Vem skulle vilja in och titta på fönster och sovrum till en person som inte haft med polisen att göra? säger Mats Öhman, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

Mannen, som är i 75-årsåldern, upplevde att en av de som gjorde intrång försökte uppehålla honom medan den andre letade efter saker i huset.

Männen lämnade platsen vid 19.20-tiden. De beskrivs vara i 35- till 40-årsåldern och ska ha försvunnit i en vit bil. Något stöldgods verkar de inte ha fått med sig.