Annons
Nyheter
Dags för semmelsafari
Fettisdagen är här och nu är det dags för semmelsafari. För dig som har svårt att välja en semmelvariant finns ett enkelt tips. - Stirra dig inte blind på priset. Kostar det så smakar det, säger konditorn Mari Öhrn.(TT)
Publicerad 8 februari 2016
Hybrider av den klassiska semlan fick ett uppsving när semmelwrappen lanserades på Tössebageriet i Stockholm förra året.
””
I år finns det otaliga varianter av den klassiska bakelsen: bao-semlan, räksemlan, tårtsemlan, semmel-smoothien, lusse-semlan med mera.
Annons
Magiskt recept
””
Ekmans konditori i Trollhättan har hittat på flera egna varianter. Förra året gjorde de succé med korvbrödssemlan och i år har chokladbollssemlan gjort entré.
””
"Det goa i mitten"
Den populäraste på Ekmans konditori är ändå den klassiska semlan. Själv föredrar Mikael Ekman korvbrödssemlan.
””
Mari Öhrn håller sig dock till den klassiska bakelsen. Och äter den helst i ett fat med varm mjölk, även så kallad hetvägg.
””
TT
Annons
Annons
Annons
Annons