Annons
Nyheter

Dags för semmelsafari

Fettisdagen är här och nu är det dags för semmelsafari. För dig som har svårt att välja en semmelvariant finns ett enkelt tips. - Stirra dig inte blind på priset. Kostar det så smakar det, säger konditorn Mari Öhrn.(TT)
Publicerad 8 februari 2016

Hybrider av den klassiska semlan fick ett uppsving när semmelwrappen lanserades på Tössebageriet i Stockholm förra året.

””

I år finns det otaliga varianter av den klassiska bakelsen: bao-semlan, räksemlan, tårtsemlan, semmel-smoothien, lusse-semlan med mera.

Annons

Magiskt recept

””

Ekmans konditori i Trollhättan har hittat på flera egna varianter. Förra året gjorde de succé med korvbrödssemlan och i år har chokladbollssemlan gjort entré.

””

"Det goa i mitten"

Den populäraste på Ekmans konditori är ändå den klassiska semlan. Själv föredrar Mikael Ekman korvbrödssemlan.

””

Mari Öhrn håller sig dock till den klassiska bakelsen. Och äter den helst i ett fat med varm mjölk, även så kallad hetvägg.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons