TT-Inrikes

Tiggeriförbud i Bromölla ska utredas

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Tiggeriförbud - eller inte? I en skrivelse ger politikerna i skånska Bromölla uppdrag till förvaltningen att "ta fram ett förbud mot tiggeri på kommunal mark. " Men något förbud är det inte tal om - än.(TT)

Tiggeriförbud - eller inte? I en skrivelse ger politikerna i skånska Bromölla uppdrag till förvaltningen att "ta fram ett förbud mot tiggeri på kommunal mark."

Men något förbud är det inte tal om - än. Enligt kommunens jurist går det nämligen inte att göra utan en utredning, rapporterar Kristianstadsbladet.

– Förvaltningen har inte mandat att självständigt fatta ett förbudsbeslut. Så "ta fram ett förbud" får läsas "ta fram ett förslag till beslut", säger Johan Hejman, kommunjurist, till tidningen.

Beslutet rörande tiggeriförbud togs under onsdagskvällen i allmänna utskottet som består av ledamöter från Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och det lokala partiet Alternativet. Även om skrivningen fastslår att ett förbud ska tas fram, så handlar det alltså i själva verket om att utreda saken - enligt en av de ledamöter som deltog i utskottet, skriver Kristianstadsbladet.