TT-Inrikes

Brandman död i fallolycka

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En brandman i 40-årsåldern omkom sent på onsdagen i en fallolycka i Sunne kommun i Värmland. Olyckan inträffade i samband med släckningen av en skogsbrand väster om Ransäter, drygt fem mil norr om Karlstad. Räddningstjänsten Karlstadsregionen larmades till brandområdet, som ligger i Sunne kommun, vid 22-tiden.(TT)

En brandman i 40-årsåldern omkom sent på onsdagen i en fallolycka i Sunne kommun i Värmland. Olyckan inträffade i samband med släckningen av en skogsbrand väster om Ransäter, drygt fem mil norr om Karlstad.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen larmades till brandområdet, som ligger i Sunne kommun, vid 22-tiden. Brandmannen hittades livlös nedanför en klippavsats strax innan midnatt. Ambulanshelikopter skickades ut, men hans liv gick inte att rädda.

"Våra tankar går till de anhöriga. Vi sätter nu in resurser för att stötta brandmannens familj och vår personal i denna tragiska händelse", säger Nils Weslien, förbundsdirektör och räddningschef vid Räddningstjänsten i Karlstadsregionen, i ett pressmeddelande.

Branden var en av flera som under onsdagen pågick i Sunne och i Kil. Enligt räddningstjänsten kan bränderna ha varit anlagda och polisen utreder dödsfallet som vållande till annans död.