TT-Inrikes

Åtalas för försök till hedersmord

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man i 20-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för försök till mord. Enligt åtalet har han i mitten av december försökt döda en annan man genom att hugga honom i bröstkorgen. Mannen fick ett stort blödande sår och överlevde "endast på grund av tillfälligheter", skriver åklagaren.(TT)

En man i 20-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för försök till mord. Enligt åtalet har han i mitten av december försökt döda en annan man genom att hugga honom i bröstkorgen. Mannen fick ett stort blödande sår och överlevde "endast på grund av tillfälligheter", skriver åklagaren. I andra hand yrkar åklagaren att mannen ska dömas för synnerligen grov misshandel eller grov misshandel.

Enligt åtalet var motivet till mordförsöket att försöka hindra den misstänktes syster att ha kontakt med offret. Åklagaren hävdar att ett hedersmotiv ligger bakom attacken.

Bland bevisningen åberopas en Whats App-konversation mellan den misstänkte gärningsmannen, hans far och systern som bevis för hedersmotivet. Den åtalade mannen nekar till brott.