TT-Inrikes

Åtalas för åtta år gammal våldtäkt

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En 33-årig man åtalas för att ha våldtagit en kvinna i Folkets park i Malmö för åtta år sedan. Mannen häktades för brottet i slutet av september i år, efter att hans dna matchat de fynd som gjordes i utredningen 2009, rapporterar Sydsvenskan. Utredningen lades ner i brist på teknisk bevisning.(TT)

En 33-årig man åtalas för att ha våldtagit en kvinna i Folkets park i Malmö för åtta år sedan. Mannen häktades för brottet i slutet av september i år, efter att hans dna matchat de fynd som gjordes i utredningen 2009, rapporterar Sydsvenskan.

Utredningen lades ner i brist på teknisk bevisning. Det var först när mannen blev misstänkt för ett annat brott, en grov misshandel i Bjuv, som våldtäktsutredningen kunde återupptas.

Mannen kommer nu att åtalas misstänkt för våldtäkt och enligt åklagaren är det ovanligt med en matchning efter så lång tid.

– Det är svårt för mig att uttala mig om, men det är nog ganska ovanligt att man får en träff efter så många år, säger åklagare Lena Körner till tidningen.