TT-Inrikes

Äpple kan fälla hungrig tjuv

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En tjuv tog sig in i en villa på Österlen, rotade igenom huset och tog sig därifrån med såväl tv och dator som kryddburkar och en påse mjöl. Och någonstans mitt i rånet passade hen på att äta ett äpple, ett Ingrid Marie från ett fruktfat i villan, skriver Ystads Allehanda. Det visade sig vara ödesdigert.(TT)

En tjuv tog sig in i en villa på Österlen, rotade igenom huset och tog sig därifrån med såväl tv och dator som kryddburkar och en påse mjöl. Och någonstans mitt i rånet passade hen på att äta ett äpple, ett Ingrid Marie från ett fruktfat i villan, skriver Ystads Allehanda.

Det visade sig vara ödesdigert. Efter en brottsplatsundersökning kammade polisen först noll. Men när man jämförde dna på äpplet matchade det med "extremt hög grad" - den högsta graden enligt Nationellt forensiskt centrum - det hos en man i 45-årsåldern som för några år sedan varit misstänkt för andra inbrott, och som säsongsarbetar på Österlen.

Mannen kunde förhöras när han plockades in av gränspolisen i januari, och är nu häktad och ska åtalas för grov stöld genom inbrott. Mannen nekar och är oförstående till hur hans dna kunnat hittas på det halvätna äpplet.