TT-Utrikes

Skola stoppar korvrullar - föräldrar rasar

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Korvrullar, fläskpaj eller smaksatt vatten. Om du tycker att det är lämplig lunch för ditt barn riskerar du ett ilsket telefonsamtal från skolan. Åtminstone om ditt barn går på Shirley Manor i engelska Bradford - där ledningen vill uppmuntra till en hälsosam livsstil.(TT)

Korvrullar, fläskpaj eller smaksatt vatten. Om du tycker att det är lämplig lunch för ditt barn riskerar du ett ilsket telefonsamtal från skolan. Åtminstone om ditt barn går på Shirley Manor i engelska Bradford - där ledningen vill uppmuntra till en hälsosam livsstil.

I ett försök att kontrollera om de nya reglerna följs uppmuntras de yngre barnen - skolan har också förskoleverksamhet - att visa upp innehållet i sina lunchlådor. Hittas förbjuden mat konfiskeras den för att återlämnas vid dagens slut.

Många föräldrar har i brittiska medier kritiserat påhittet och kallat det löjligt. Steve Fryers son är av kräsen sort och när hans korvrulle togs ifrån honom åt pojken bara knäckebröd till lunch.

– Hur kan det vara mer hälsosamt? Det är min uppgift som förälder att bestämma vad mitt barn ska äta, inte skolans. Jag är rasande, säger 52-åriga Fryer till The Guardian.