TT-Inrikes

Ägare till stängd vårdcentral gripen i Dubai

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Ägaren till en numera stängd vårdcentral i Göteborg har gripits utomlands och häktats misstänkt för grov ekonomisk brottslighet, rapporterar SVT Nyheter. Mannen var själv praktiserande läkare på sin vårdcentral, som låg i Göteborgsstadsdelen Angered.(TT)

Ägaren till en numera stängd vårdcentral i Göteborg har gripits utomlands och häktats misstänkt för grov ekonomisk brottslighet, rapporterar SVT Nyheter.

Mannen var själv praktiserande läkare på sin vårdcentral, som låg i Göteborgsstadsdelen Angered. Den tvingades stänga i november förra året då myndigheter inte ansåg den vara patientsäker.

Från bolaget fördes det totalt nästan 29 miljoner kronor till ett bolag utomlands, enligt åklagare. Dessutom har Västra Götalandsregionen krävt tillbaka 22 miljoner kronor från företaget.

Vårdcentralägaren greps nyligen i Dubai, Förenade Arabemiraten, och han misstänks för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll.

På onsdagen framträdde han vid en förhandling i Göteborgs tingsrätt som slutade med att företaget sattes i konkurs. På plats fanns tidigare anställda som inte fått lön på flera månader, rapporterar SVT.

Mannens fru företräder ett bemanningsbolag som vårdcentralen anlitade. Hon är internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro.