TT-Feature

The Met stämmer sparkad dirigent

TT-Feature Artikeln publicerades

Metropolitan-operan i New York stämmer den avskedade dirigenten James Levine för att ha skadat operans anseende, skriver New York Times. Det var i december i fjol som Levine stängdes av från sin tjänst vid det ansedda operahuset sedan det framkommit att han 2016 polisanmälts av en man för sexuella övergrepp.(TT)

Metropolitan-operan i New York stämmer den avskedade dirigenten James Levine för att ha skadat operans anseende, skriver New York Times.

Det var i december i fjol som Levine stängdes av från sin tjänst vid det ansedda operahuset sedan det framkommit att han 2016 polisanmälts av en man för sexuella övergrepp. I samband med avstängningen startade operahuset den utredning som nu kommit fram till att det finns bevis för att han kränkt och trakasserat människor både före och under den tid som han har arbetet vid operan.

Levine, som nekar till alla anklagelser, har själv tidigare stämt operan för kontraktsbrott och förtal.

Levine verkade som chefsdirigent på Metropolitan under 40 år och har dirigerat fler än 2 500 föreställningar. Han slutade som chefsdirigent i april 2016, men hade många framträdanden planerade under innevarande säsong.