TT-Feature

Stora scenen döps till "Lemmy stage"

TT-Feature Artikeln publicerades

Sweden Rock Festival kommer att hylla rocklegendaren Lemmy Kilmister på årets upplaga av festivalen. Lemmy Kilmister, frontfigur i hårdrocksbandet Motörhead, gick bort i cancer i fjol. Motörhead gästade Sweden Rock sammanlagt åtta gånger och nu väljer festivalledningen att döpa en scen efter honom.(TT)

Sweden Rock Festival kommer att hylla rocklegendaren Lemmy Kilmister på årets upplaga av festivalen.

Lemmy Kilmister, frontfigur i hårdrocksbandet Motörhead, gick bort i cancer i fjol. Motörhead gästade Sweden Rock sammanlagt åtta gånger och nu väljer festivalledningen att döpa en scen efter honom.

– Vi kommer att uppkalla den näst största scenen efter honom, så den kommer heta Lemmy Stage nu i stället, säger Martin Forssman, bokningsansvarig på Sweden Rock, till SVT Nyheter Blekinge.

Dessutom kommer gammalt material med Motörhead och Lemmy Kilmister att visas på Lemmy-scenens bildskärmar under festivalen.

– Motörhead var lite av festivalens husband och de har blivit tätt förknippade med festivalen. Sedan är de också ett av rockhistoriens viktigaste och mest ikoniska band, så det känns naturligt med en hyllning, säger Martin Forssman.