TT-Feature

Rojas skriver bok om dagarna som kulturminister

TT-Feature Artikeln publicerades

Mauricio Rojas skriver en bok om sin tid som kulturminister i Chile - en position han hade i fyra dagar, rapporterar Sverige Radios Kulturnytt, efter uppgifter från den chilenska tidningen La Tercera.(TT)

Mauricio Rojas skriver en bok om sin tid som kulturminister i Chile - en position han hade i fyra dagar, rapporterar Sverige Radios Kulturnytt, efter uppgifter från den chilenska tidningen La Tercera.

Rojas, som satt i den svenska riksdagen 2002-2008 och var migrationspolitisk talesperson för dåvarande Folkpartiet, tillträdde som kulturminister en torsdag i början av augusti. Måndagen därpå avgick han. Anledningen var en opinionsstorm mot hans kritik mot ett museum om Pinochetdiktaturen.

Det var i Rojas bok från 2015 som han kritiserade Historie- och människorättsmuseet i Chiles huvudstad Santiago, som öppnade 2010 och som dokumenterar övergreppen under militärdiktatorn Augusto Pinochets styre 1973-1990. Svensk-chilenaren försvarade sig med att boken handlar om när han gick från vänster till höger i politiken och att han inte står för de åsikterna i dag.

Boken väntas komma i oktober, enligt Kulturnytt.