TT-Feature

Robin Bengtsson gav tillbaka till fansen

TT-Feature Artikeln publicerades

På lördag står Robin Bengtsson på scen inför 200 miljoner tv-tittare. I natt var publiken bara ett par hundra personer stor - men betydligt mer hängiven. Bengtsson sjöng sin "I canâ??t go on" på Euroclub, klubben för de mest Eurovisiondyrkande fansen. Det är tvära kast i Eurovision.(TT)

Det är tvära kast i Eurovision.

Själva tävlingen är en väloljad, supertrimmad jätteapparat med tusentals inblandade där allt kablas ut till 200 miljoner tv-tittare världen över.

Men så finns det en annan sida också, där artisterna passar på att ge tillbaka till de mest hängivna fansen på plats i Kiev.

Därför gjorde Robin Bengtsson ett minigig mitt i natten på Euroclub.

Helt otroligt

Tillsammans med sina dansare dök han upp en bra bit efter midnatt och sjöng sin låt för den säkert miljonte gången de senaste veckorna.

Han fick nattens dittills största jubel, och överröstades stundtals av publiken under refrängerna.

– "Amazing", sa han om responsen och lät publiken ta över.

Måns Zelmerlöw, som vann hela spektaklet för två år sedan, syntes också i lokalen och skulle gå upp på scen senare under natten.

Happy birthday

Det fanns även andra Sverigekopplingar på den lilla klubbscenen. Finlandssvenska Melodifestivalbekantingen Krista Siegfrids sjöng en låt - "Marry me" som tog sig vidare från semifinalen 2013 - och hann även med att sjunga "Happy birthday" för sin kompis Tummen. I övrigt så passade även Greklands Demy på att köra fyra låtar, och avslutade såklart med sin "This is love" från årets Eurovision - skriven av svenske John Ballard.

Slavko KaleziÄ?, han med flätan från semifinalen i tisdags, dök också upp och sjöng något oväntat ett Rihanna-medley till den trogna publikens stora glädje.

Eurovisonfinalen avgörs på lördag kväll.