TT-Feature

Rhys: "Ställer in konsert utan hårkräm"

TT-Feature Artikeln publicerades

"Poopy-di scoop. Scoop-diddy-whoop! " Så går hejaramsan som Rhys och bandet kör före spelning, ungefär samtidigt som paniken kommer krypande: - Jag skakar och har ont i magen ända tills jag kliver upp på scenen, säger Rhys.(TT)

På drygt ett år har popstjärnan gått från demosångare till att ha en debutsingel med miljontals strömningar. Nu väntar en stor sommarturné, och förhoppningen är att Sverigepubliken ska leverera som den i Norge.

TT: Vad är det speciella med sommarturnéer?

– Man reser runt med sitt band i en liten bil, stannar på olika ställen och äter lökiga hamburgare, solen skiner och allt känns pirrigt. Sedan är allt nytt också, nya städer och nya människor.

TT: Vad är ditt bästa turnéminne?

– Förra sommaren skulle jag spela på Rix FM-festivalen, då satt jag på ett tåg med bandet och några kompisar och så spelade vi Ellen Degeneres spel "Heads up". Man sjunger med i olika låtar och det var en sådan himla bra grej att göra mellan spelningar.

TT: Och värsta?

– När vi bodde på ett hotell med inbyggd nattklubb. Det var fest i rummet intill hela natten men vi var tvungna att sova, det var sjukt buttert.

TT: Var finns den bästa publiken?

– Jag hade en asbra spelning i Oslo för ett par månader sedan. Det var min bästa spelning någonsin, alla var peppade och kunde alla låtar. Förra sommaren var jag så pass okänd att jag inte hade haft riktigt samma feeling i Sverige.

TT: Vilken scen drömmer du om att få spela på?

– Jag har alltid drömt om att spela på "Ellen DeGeneres show". Jag har varit hennes största fan sedan jag var en bebis och hon är den bästa människan i världen: skitrolig, jättefeministisk och asball. Så att få vara gäst i hennes show, det är drömmen.

TT: Vad tar du alltid med dig när du åker ut på turné?

– Min hårkräm för lockigt hår, jag åker inte på turné utan den. Den måste med.

TT: Så vad händer om du har glömt den?

– Jag skulle ställa in konserten och åka hem igen. Mitt hår är en sådan viktig del av allt och det blir så frissigt utan den där krämen.

TT: Vad är det sista du gör innan du kliver på scenen?

– Får panik och springer runt och stressar upp bandet. Jag brukar skaka och ha ont i magen ända tills jag kliver upp på scenen, men det släpper så fort jag börjar sjunga.