TT-Feature

Politiker stämmer Sacha Baron Cohen

TT-Feature Artikeln publicerades

Den amerikanske politikern Roy Moore stämmer Sacha Baron Cohen på 863 miljoner kronor för fysiskt lidande, förtal och bedrägeri, rapporterar TMZ. Stämningsansökan är en reaktion på komikerns satirserie "Who is America? ", som Moore lurats att medverka i.(TT)

Den amerikanske politikern Roy Moore stämmer Sacha Baron Cohen på 863 miljoner kronor för fysiskt lidande, förtal och bedrägeri, rapporterar TMZ. Stämningsansökan är en reaktion på komikerns satirserie "Who is America?", som Moore lurats att medverka i.

I tv-serien möter Sacha Baron Cohen en rad olika politiker, förklädd till den israeliske militären Erran Morad. Roy Moore gick med på att synas framför kameran i tron på att han skulle tilldelas ett pris för sitt Israelstöd. Istället intervjuades han av Cohens rollfigur som passade på att marknadsföra en ny typ av teknik, utvecklad för att avslöja pedofiler. När apparaten gav kraftigt utslag på Roy Moore valde politikern att avbryta intervjun.

Moore hävdar att Cohens serie har fått honom att framstå som en sexualförbrytare och har "befläckat hans rykte" och medvetet orsakat honom "känslomässigt lidande och ekonomisk skada".