TT-Feature

Linkin Park hyllar död sångare på årsdagen

TT-Feature Artikeln publicerades

För ett år sedan på dagen begick Linkin Parks sångare Chester Bennington självmord. I samband med årsdagen har bandmedlemmarna delat hyllningsmeddelanden på sociala medier - och poängterar vikten av mental hälsa.(TT)

För ett år sedan på dagen begick Linkin Parks sångare Chester Bennington självmord. I samband med årsdagen har bandmedlemmarna delat hyllningsmeddelanden på sociala medier - och poängterar vikten av mental hälsa.

"Det har gått ett år sedan du gick bort - en surrealistisk blandning av smärta, hjärtesorg, förnekelse och tacksamhet", skriver Linkin Park på Twitter och fortsätter:

"Och trots det känns det som att du är i närheten, runtom oss med dina minnen och ditt ljus. Din unika själ har gjort ett oförglömligt avtryck i våra hjärtan - våra skämt, vår glädje och vår ömhet."

Chester Bennington, som under en längre tid kämpade med drog- och alkoholproblem, hade även tidigare försökt ta sitt liv. Enligt obduktionsrapporten var sångaren inte påverkad av droger när han dog men hade spår av alkohol i kroppen.

Chester Bennington blev 41 år gammal.