TT-Feature

Cherrie tillbaka med nytt album

TT-Feature Artikeln publicerades

R&B-stjärnan Cherrie är tillbaka med nytt material. Nu släpper hon första singeln från albumet "Araweelo", som kommer den 1 juni. 2016 debuterade hon med albumet "Sherihan", som gav henne en Grammis i kategorin "Årets hiphop/soul".(TT)

R&B-stjärnan Cherrie är tillbaka med nytt material. Nu släpper hon första singeln från albumet "Araweelo", som kommer den 1 juni.

2016 debuterade hon med albumet "Sherihan", som gav henne en Grammis i kategorin "Årets hiphop/soul". Hon har trots texter på svenska fått stor uppmärksamhet internationellt och bland annat spelat på SXSW i Austin, Texas och festivalen 30 Days i Los Angeles.

Sherihan "Cherrie" Abdulle är född 1991 och uppvuxen först i Finland, dit föräldrarna flydde från Somalia. Vid 10 års ålder flyttade hon till Rinkeby med sin mamma och förorten har blivit ett tema i många av hennes låtar.

Under våren har serien "Cherrie - ut ur mörkret" legat på SVT Play. Den följer Cherrie på turné, samtidigt som sångerskan också velat berätta historien om de människor som dött i skjutningar i Stockholm de senaste åren.

Singeln "Det slår mig ibland" är producerad av Göteborgsproducenten Filip Hunter och släpps på Cherries eget bolag Araweelo tillsammans med kreativa bolaget Trans94.