TT-Ekonomi

Svenskar oroliga över Air Berlin

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Oroliga svenskar hör av sig till Konsumentverket sedan flygbolaget Air Berlin ansökt om konkurs. Folk undrar om ett redan bokat flyg kommer att ställas in, om det går att avboka och få pengarna tillbaka och vad som händer om flybolaget går i konkurs.(TT)

Oroliga svenskar hör av sig till Konsumentverket sedan flygbolaget Air Berlin ansökt om konkurs. Folk undrar om ett redan bokat flyg kommer att ställas in, om det går att avboka och få pengarna tillbaka och vad som händer om flybolaget går i konkurs.

Air Berlin har fått ett tillfälligt lån från den tyska regeringen och ska flyga som planerat till slutet av november. Detta kan dock komma att ändras, påpekar Konsumentverket i ett pressmeddelande.

För att få tillbaka pengar för en bokad biljett krävs avbeställningsskydd. Den som vill ha kompensation för tidigare flygningar kan ha svårt att få det, på grund av de tyska konkursreglerna.

Personer som köpt en reguljär flygbiljett har vid konkurs ingen rätt att få ersättning. Kreditkort ger däremot extra skydd. Vid en paketresa är det reseföretaget som tar ansvar, skriver Konsumentverket.