TT-Ekonomi

Saab bygger signalspaningsfartyg

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Försvarskoncernen Saab ska bygga ett nytt signalspaningsfartyg på uppdrag av Försvarets Materielverk (FMV). Ordervärdet uppgår till 730 miljoner kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Det nuvarande signalspaningsfartyget HMS Orion sjösattes 1984.(TT)

Försvarskoncernen Saab ska bygga ett nytt signalspaningsfartyg på uppdrag av Försvarets Materielverk (FMV). Ordervärdet uppgår till 730 miljoner kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det nuvarande signalspaningsfartyget HMS Orion sjösattes 1984.

Ansvaret för att producera det nya fartyget ligger på affärsområdet Kockums. Arbetet kommer att ske i Malmö och Karlskrona men även på andra platser i samarbete med olika partner som bolaget inte vill uppge. Fartyget ska levereras under 2020.

Saab har också fått en order från det tyska flygvapnet. Bolaget ska leverera en förbättrad version av ett självskydds- och motmedelssystem som redan används på det tyska flygvapnets Tornadoflygplan.

Något värde på den tyska ordern anges inte. Produktionen ska i det fallet ske vid Saabs anläggningar i Järfälla och i Centurion i Sydafrika.