TT-Ekonomi

LO: "Ställningskrig på våra arbetsplaster"

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

LO oroas för medlemmarnas växande stöd för SD. - Det råder ett veritabelt ställningskrig på våra arbetsplatser, säger ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.(TT)

Vid en pressträff uppger han att det blivit "väldigt tydligt" på typiska LO-arbetsplatser att det är ett val mellan två partier, S eller SD.

– Hos många medlemmar finns en tro att man genom en proteströst på SD kan driva fram större rättvisa, säger Thorwaldsson.

Han menar att det är en felaktig tro och uppger att LO bedriver "ett hårt slag" på arbetsplatserna för att få medlemmarna att inte rösta på SD.

– Det är en oro vi har att stora delar av medlemskåren funderar på att rösta på ett regeringsalternativ som säger en sak före valet och gör en annan sak efteråt, säger Thorwaldsson.

LO-ordföranden säger att en moderatledd högerregering skulle kunna bildas med stöd av SD. Thorwaldsson varnar för att SD stödjer uppluckring av turordningsreglerna i anställningsskyddet och sänkta ingångslöner för vissa grupper.

LO hävdar också att kommunerna skulle förlora mycket pengar på SD:s politik. SD hävdar å sin sida att man vill satsa mer på välfärden än S.