TT-Ekonomi

Generalstrejk i Grekland

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

En 24-timmars generalstrejk drabbade Grekland på onsdagen. Strejken, som bland ledde till stora trafikstörningar och en brist på akutpersonal på sjukhus, har utlysts i protest mot de åtstramningar som Grekland ska genomföra för att få tillgång till nya nödlån.(TT)

En 24-timmars generalstrejk drabbade Grekland på onsdagen. Strejken, som bland ledde till stora trafikstörningar och en brist på akutpersonal på sjukhus, har utlysts i protest mot de åtstramningar som Grekland ska genomföra för att få tillgång till nya nödlån.

Samtidigt hålls protester i Aten och andra större städer under dagen. I centrala Aten sköt polisen tårgas för att skingra demonstranter, rapporterar Reuters.

– Vi vill sända ett avgörande budskap till regeringen, EU och IMF om att vi inte kommer att låta dem förstöra våra liv, sade en ledande företrädare för det kommunistiska fackförbundet Pame till reportrar.

Det kontroversiella åtgärdspaket som Grekland gått med på att genomföra innehåller bland annat sänkta pensioner och höjda skatter för medel- och höginkomstagare.