Sverige & Världen

Bil körde in i folksamling i London – flera skadade

Storbritannien Artikeln publicerades

En bil körde i eftermiddags in i en folkmassa vid Naturhistoriska museet i South Kensington i västra London. Flera människor ska ha skadats och en man har gripits, skriver Londonpolisen på sin sajt. Men det rör sig inte om en terrorhändelse, bedömer polisen.

Det är oklart hur många människor som skadades i händelsen som inträffade strax efter klockan 14 lokal tid. Men enligt BBC, som hänvisar till uppgifter från poliserna på plats, rör det sig om lindriga skador.

Området utanför museet spärrades av och flera ambulanser kördes fram, rapporterar brittiska Metro.

Polisen beskrev inledningsvis händelsen som en kollision. På bilder från platsen kan man se en bil som står diagonalt över gatan. Det finns också bilder som visar hur en man, förmodligen föraren, trycks ned mot marken av flera andra män.

Ett vittne beskriver för nyhetsbyrån AFP att han befann sig nära tunnelbanestationen South Kensington och att det vara många poliser där.

– Plötsligt började en kvinnlig polis ropa till folkmassan att spring, och alla flydde i panik och många skrek, berättar vittnet Leonard.

"En utredning för att fastställa omständigheterna och motivet pågår", meddelar Londonpolisen i ett uttalande, rapporterar Reuters.

Brittisk polis är på tårna efter flera terrorrelaterade dåd i år där bilar använts mot människor.