Svenljunga

Tystnad tagning - Svenljunga Symphonic Band spelar in

Svenljunga Artikeln publicerades

Det blir en historisk dag i Örsås i dag. De som vill kan vara med på en skivinspelning med Svenjunga Symphonic Band.

Det sker vid två konserter i Örsåsgården.

Det var full fart i Örsåsgården på lördagen. De 25 medlemmarna i Svenljunga Symphonic Band samlades inför söndagens inspelning av en cd-skiva.
Instrument riggades upp, platser för publiken gjordes i ordning, man pratade och så tränade man också en hel del.
Faktum är att man även spelade in en del, mera för säkerhets skull.

Själva inspelandet svarade Stefan Pettersson i Tranemo för och det är han som ansvarar även för musikupptagandet vid dagen båda konserter. Meningen är att sedan klippa ihop de bästa två eller tre framförandena till en skiva.
Svenljunga Symphonic Band startades 1996 av ett antal personer som alla härstammar från Kind och har sina rötter i Svenljunga kulturskola, där bandets dirigent och ledare Hans Davidsson är musiklärare.

– Det visade sig att många ville fortsätta med musiken även sedan de slutat skolan, De hade tydligen inte fått nog av mig. Så vi startade, säger Hans Davidsson

Bandet är huvudsakligen ett blåsband med en kompsektion med trummor, bas, gitarr och piano.
Men huvudinstrumenten är tvärflöjt, klarinett, saxofon, trumpet, horn och trombone.
Flera gånger har man haft gästartister, bland andra Triple & Touch, Nils Landgren och Jenny Berggren. Och i dag återkommer Sebastian och Kristoffer Nydén.
En cd har man framställt tidigare. Varför ytterligare en?

– Dels är det så himla kul att ha något att minnas till och så är det ju en form av dokumentation över vad vi gör. Visst är det viktigt att skivan blir så bra som möjligt, men frågan är om inte vägen till målet är det som är roligast, säger Daniel Skoglund, ordförande i den förening orkestern också är medlem i.

Skivan blir innehållsmässigt en blandning av musik inspirerad av 80-talet.
Även om bandets medlemmar alla är sprungna ur Kind är de spridda idag. Göteborg, Värnamo, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hälsingborg och Borås är bara några av de platser de finns på. Men regelbundet återvänder de hem till övningar och konserter.
Två konserter blir det i dag. Ett 50-tal är förbokade som publik i vardera, men trots att det blir trångt i Örsåsgården lär det finnas plats för spontangäster.