Svenljunga & Tranemo

Polisen fortsätter spaningarna i Limmared

Limmared Artikeln publicerades
Förövarna ska ha tagit sig in i lägenheten via den här balkongen, på första våning. 7 bilder
Foto:Anders Robertsson
Förövarna ska ha tagit sig in i lägenheten via den här balkongen, på första våning.

Polisen är fortfarande kvar i Limmared efter dödsskjutningen igår kväll. Ännu är ingen gripen efter dådet då två maskerade män tog sig in i en lägenhet dödade en man i 25-årsåldern

Flera personer larmade polisen samtidigt strax efter klockan sju på lördagskvällen.

Två maskerade män tog sig in i en lägenhet på första våning via en balkong, enligt vittnen, därefter sköt männen ner en man som befann sig i lägenheten.

Efteråt har männen försvunnit lika fort som de kom.

– Det finns uppgifter om att en motorcykel har varit inblandad, men det finns också uppgifter om bilar, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i Västra Götaland.

– Som alltid vid sådana här händelser är det många olika uppgifter som dyker upp, det är vi i och för sig tacksamma för. Vi vill ha alla uppgifter som finns, säger han.

Den skottskadade mannen, i 25-årsåldern, fördes till Södra Älvsborgs sjukhus med privat bil, enligt polisen. Omgående togs han därifrån med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, men han avled av sina skador.

Polisen bekräftar att mannen sköts i sitt eget hem i Limmared. Däremot är det oklart huruvida flera personer befann sig inne i lägenheten när skottlossningen skedde.

– Jag kan inte säga det med hundra procents säkerhet, säger Stefan Gustafsson.

Polisen hade omfattande resurser på plats i Limmared under lördagskvällen, bland annat insatsstyrkan och hundpatrull.

– Vi har sökt spår, fordon och personer, säger Stefan Gustafsson.

Fortfarande på söndagsförmiddagen var polisen kvar på plats i Limmared. En polisbil uppehöll sig vid huset där skjutningen skedde och minst tre polisbilar till rörde sig runt i samhället.

Fönstret i balkongdörren är trasigt och glassplitter ligger på balkonggolvet. En teknisk undersökning av lägenheten och bostadsområdet inleddes redan på lördagskvällen.

– Brottsplatsen är avspärrad och den tekniska undersökningen kommer att fortsätta under söndagen. Men våra tekniker är hårt ansträngda med tanke på att det har varit fler skjutningar i vårt område i natt, säger Stefan Gustafsson.

De övriga skjutningarna har skett i Lysekil och Mölndal.

Skjutningen i Limmared skedde i fullt dagsljus relativt tidigt på kvällen. Därmed finns också vittnen till händelsen, men hur många vill inte Stefan Gustafsson gå in på:

– Det är en diskussion vi inte kan ha under pågående förundersökning. Men vi har vittnen och en hel del att gå på där, säger han.

VET DU MER OM HÄNDELSEN? KONTAKTA BT PÅ TIPSA@BT.SE