Annons

Zlatanstatyn vält och vandaliserad

Zlatanstatyn i Malmö har än en gång vandaliserats.
Fotboll (TT) • Publicerad 5 januari 2020
Statyn av Zlatan Ibrahimovic på Stadiontorget i Malmö sågades natten till söndagen ner. Statyns båda ben är kapade och statyn ligger ner på sidan.
Statyn av Zlatan Ibrahimovic på Stadiontorget i Malmö sågades natten till söndagen ner. Statyns båda ben är kapade och statyn ligger ner på sidan.Foto: Johan Nilsson/TT

Någon gång under natten mot söndagen har statyn sågats av vid fötterna och ligger nu vält mot det staket som skulle skydda den. På huvudet sitter en svart tröja med texten ”Sverige” i gul färg. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse, men det finns ingen misstänkt eller gripen.

– Vi efterlyser såklart om någon sett eller hört något, då vill vi att man hör av sig, säger Patric Fors, presstalesperson hos polisen, till TT.

Annons

Vandaliseringen är inte den första. Direkt efter att nyheten kom om att Zlatan Ibrahimovic går in som delägare i Stockholmsklubben Hammarby IF, hängde någon en toalettsits över statyns utsträckta arm.

Rasistiska slagord och dödshot har sedan skrivits på marken nedanför, och i mitten av december var det någon som sågade i statyns ben. Som svar har polisen uppfört ett provisoriskt staket runt fotbollsspelaren och kommunen har satt in vakter. Trots det fick statyn näsan avsågad strax före jul.

Foto: Johan Nilsson/TT
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons