Annons

Zlatan till Galaxy – presenterad på helsida

Zlatan Ibrahimovic är klar för spel i Los Angeles Galaxy i den amerikanska proffsligan MLS.
36-åringen presenterar sig själv i en helsidesannons i Los Angeles Times.
"Kära Los Angeles, varsågoda", skriver den svenske anfallaren.
Los Angeles • Publicerad 23 mars 2018
Foto: Tim Ireland

Expressen har fått tillgång till fredagsupplagan av den amerikanska tidningen Los Angeles Times.

I en helsidesannons, som är vitgrå likt MLS-klubbens LA Galaxys hemmaställ, står att läsa:

Annons

"Kära Los Angeles, varsågoda", undertecknat med Zlatan Ibrahimovics signatur, tillagt med tröjnummer nio.

På sportsidorna kommenterar fotbollsskribenten Dylan Hernandez övergången, under rubriken "Han är svår att ignorera".

"Ibrahimovic har enorm talang och ett ännu större ego, vilket gör att han passar perfekt i Los Angeles", skriver Hernandez.

LA Times-krönikören tror att svensken kan få jättestadens sportintresserade att få upp ögonen för fotboll.

"Om Zlatan inte kan få staden att bry sig om Galaxy, finns det ingen som kan", skriver han.

Nyheten kommer knappt ett dygn efter de första uppgifterna om att den 36-årige svenske fotbollstjärnan skrivit på ett kontrakt med Galaxy.

På torsdagskvällen bekräftade Manchester United att man har gått med på att med omedelbar verkan bryta kontraktet med svensken. Och kort därefter bekräftade även Ibrahimovic uppbrottet på Instagram.

"Allt roligt har ett slut och det är dags att flytta vidare efter två fantastiska säsonger med Manchester United. Tack till klubben, fansen, laget, tränaren, ledarstaben och alla som delade den här delen av min historia med mig. För alltid röd", skrev han.

Enligt Los Angeles Times ska den svenska fotbollsstjärnan presenteras i helgen. Redan för tre år sedan, när Ibrahimovics kontrakt med Paris Saint-Germain löpte ut, försökte LA Galaxy värva 36-åringen med vad som ska ha varit det mest lukrativa kontraktsförslaget i MLS-historien, enligt LA Times.

Innan Ibrahimovic kan börja spela för Galaxy, som nyligen inlett årets säsong i den amerikanska proffsligan MLS, måste laget göra sig av med en utländsk spelare eftersom man redan har fyllt kvoten på åtta internationella spelare.

Annons

Galaxy möter Vancouver på bortaplan på lördagen. Nästa hemmamatch är derbyt mot Los Angeles FC nästa helg.

Det finns en tradition i Los Angeles-laget att ta in stora europeiska stjärnor från Premier League. Ligans största affischnamn, David Beckham, spelade för Galaxy liksom Robbie Keane och Steven Gerrard. Lagets nuvarande kapten är den förre Chelsea-kaptenen Ashley Cole.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons