Annons

Zlatan köper andel i Hammarby

Sanningen bakom Zlatan Ibrahimovics bild på en Hammarbytröja: Han köper in sig i den allsvenska fotbollsklubben, rapporterar Aftonbladet.
– Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, säger han.
Sport (TT) • Publicerad 27 november 2019
Zlatan Ibrahimovic under vänskapsmatchen mellan Hammarby och Paris Saint-Germain på Tele2 arena.
Zlatan Ibrahimovic under vänskapsmatchen mellan Hammarby och Paris Saint-Germain på Tele2 arena.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Det spekulerades vilt i varför den svenske fotbollsstjärnan lade upp en bild i sociala medier på en Hammarby-tröja med namnet Ibrahimovic på ryggen.

Svaret är att han köper 50 procent av AEG Swedens aktier i Hammarby och äger därmed omkring en fjärdedel av Hammarby.

Annons

AEG äger även Los Angeles Galaxy i MLS som Zlatan Ibrahimovic lämnar i vinter.

– Jag har ju spelat i Galaxy och fått en bra relation med folket från AEG. Då fick jag den här möjligheten att bli partner med AEG och en sån möjlighet går det inte att tacka nej till. Inte till människor som är så lyckosamma i affärer. Dessutom var jag redan länkad till Sverige. Så gick det till, säger Ibrahimovic till tidningen.

Följde allsvenskan

Det som känns speciellt med Hammarby är att klubben växer hela tiden. Det är klubben som har störst potential att bli störst i Skandinavien. De gör fantastiska saker redan nu. De hade lite otur nu i år, de kunde ha vunnit serien. Jag följde slutet av allsvenskan även om allt var hemligt med mig och Hammarby.

Han säger att han kommer att vara väldigt engagerad i Hammarby efter att ha själv avslutat sin spelarkarriär.

– Jag ser fram emot att få jobba med fotbollen från en annan vinkel. Inte bara på planen. Även om jag kanske kan bjuda på något på planen också om jag inte är för gammal... Men inte som aktiv spelare, alltså. Snarare med att hjälpa de aktiva på träningsplanen, om den hjälpen behövs. För jag vet att spelarna i Hammarby är i goda händer nu.

"Känns helt rätt"

Ibrahimovic vill att Hammarby ska ha den bästa ungdomsakademin i Sverige och fostra de bästa talangerna med hjälp av hans resurser och nätverk.

Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull välkomnar Ibrahimovic som ny ägare.

"Att då få in en person som Zlatan Ibrahimovic i klubben, med den passionen och vinnarmentaliteten han står för känns helt rätt", säger han enligt ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons